Blekinge Big Band återstartades i samband med Östersjöfestivalen 2008 och firar därmed 15 år. Bandets 17 medlemmar har hämtats från hela länet och har alla en anknytning till Blekinge. I saxsektionen sitter denna dag Jerker Lindström, numera boende i Nogersund, och i kompet finns gitarristen Tommy Lindgren med rötterna i Krokås. Båda dessa herrar har dessutom tidigare fått festivalens uppmuntran i form av ett stipendium.

Under saxofonisten Berndt Sjögrens ledning har bandet, med fint stöd av Musik i Blekinge, under åren gästats av många välmeriterade artister, såväl svenska som internationella.

Denna gång gästas bandet av vokalisten Joanna Pascale och trombonisten Vincent Nilsson. Joanna är en erkänt sofistikerad och uttrycksfull jazzsångerska med sin bas i Philadelphia i USA. Bandet kommer bl a att framföra ett knippe specialskrivna arrangemang från USA.  

Vincent Nilsson är en mycket välrenommerad trombonist och arrangör. Han har under decennier varit leadtrombonist och solist i Danska Radions Big Band med världen som arbetsfält. Han finns även med i Gospel Stompers Jazzband, vilket visar på Vincents bredd.

Vincent bidrar med ett antal fina arrangemang där bandet får sträcka ut ordentligt. 

Därutöver plockar bandet fram de bästa arrangemangen i notmappen.

En svängig och underhållande konsert utlovas.