1 Juli vet vi

Vi vet att ni är många som undrar hur det blir med sommarens festival 2021. Ännu har vi inget slutgiltigt svar att ge er men det kommer, senast 1 juli.
Vi kommer att kommunicera det här på vår hemsida, genom andra sociala media samt i pressen och genom vårt nyhetsbrev.

Med lite mindre än 3 månader till invigningsdatum jobbar vi hårt för att få ihop föreningens ekonomi. Det är framför allt vår likviditet som vi brottas med.
Vi har en ständig dialog med myndigheter, de bokade banden våra sponsorer och samarbetspartners. Vi kommer att ta beslut så snart vi har rätat ut alla frågetecken och undersökt varje möjlighet. Självklart med säkerhet, respekt och omtanke som allra viktigaste ingrediens.

Var rädda om er, vi hörs snart

Rapport från årsmötet

Den 28: mars 2021 lyckades vi genomföra ett digitalt årsmöte med ett 25 tal medlemmar uppkopplade. Valen genomfördes och vi är tacksamma för den kontinuitet som det innebär när det blev gillande på samtliga omval.

Däremot fick vi ett nyval som revisor nämligen Stephanie Nyblom Gunnarsson.

En Corona-grupp är bildad

Med tanke på just det rådande världsläget har styrelsen bildat en arbetsgrupp, som är i full gång med att analysera rådande situation och i möjligaste mån försöka sia om framtiden. Ska det bli en festival också detta orons år eller behöver vi ställa in.

Vi arbetar idag med hypotesen att festivalen ska genomföras. Fram tills dess att Corona-gruppen samlas för nytt möte (om ca 3 veckor) så arbetar vi på bred front med ett antal olika spår och åtgärder för att trygga vår festivals framtid.

Konstnärliga Rådets arbete

”KR” håller en ständig dialog, som är både levande och transparent, med de band som bokats för sommarens festival. Håll utkik på Facebook och Instagram för senaste nytt.

Finanser, sponsorer och bidrag

Vi för diskussioner med alla instanser där vi sökt bidrag för vår verksamhet; Staten, Region Blekinge, Sölvesborgs kommun med flera. Vad händer med bidragen och föreningen vid en eventuell inställd festival? Hur kan vi skapa positiva resultat eller åtminstone minimera skadorna och nackdelarna för festivalen, sponsorer och samarbetspartners och inte minst, de redan hårt drabbade kulturarbetarna och verksamheterna inom besöksnäringen? Så här långt upplever vi att vi möts av en positiv attityd där alla vill göra sitt bästa för att hjälpa till.