Världens trevligaste festival måste tyvärr ta en paus…

Det är med tungt hjärta som vi nu meddelar att det inte blir någon Hällevik Tradjazzfestival 2020. Beskedet är knappast överraskande med tanke på att pandemin behåller sitt grepp om världen och närapå alla publikdragaande evenemang i sommar redan har ställt in. Vi har hoppats ända in i det sista, eftersom augusti ändå har känts en bit bort men nu är det dags för ett definitivt besked. Vi kommer att behöva hålla takten igång ända till nästa sommar.

Nu satsar vi all vår kraft på att rädda föreningen Jazz i Hällevik så att 2021 blir ett vanligt – eller ännu hellre –ovanligt härligt år för Hällevik Tradjazzfestival. Vi har gjort vad vi kan för att kapa kostnader internt och för en intensiv dialog med sponsorer, kommun och region för att säkra ekonomisk stöttning även detta ”tysta år”. Vi är tacksamma för de positiva besked som vi hittills fått men hoppas på, och behöver, mer från fler.

Du och alla andra jazzfantaster kan också hjälpa till – genom att fortsätta hjälpa oss att hålla takten med swish-bidrag och genom att stötta oss genom att betala in medlemsavgift. Du som vill och kan swisha ett bidrag gör det till:

Jazz i Hällevik
123 146 65 49
Skriv ”Tillsammans håller vi takten” i ditt swish-meddelande.

Vi vet att det är många som längtar till vår festival lika mycket som vi gör och vi jobbar på en plan för hur vi kan bjuda på så mycket stämning och känsla från världens trevligaste musikfestival som möjligt även utan en faktisk festival. Håll utkik i sociala kanaler och håll takten tillsammans med oss.

Var rädda om varandra och håll er friska!
Bästa hälsningar, Ola Söderdahl, ordförande Jazz i Hällevik

Snart vet vi

Vi vet att ni är många som undrar hur det blir med sommarens festival. Ännu har vi inget slutgiltigt svar att ge er men det kommer, senast 1 juni.
Vi kommer att kommunicera det här på vår hemsida, genom andra sociala media samt i pressen och genom vårt nyhetsbrev.

Med lite mindre än 3 månader till invigningsdatum jobbar vi hårt för att få ihop föreningens ekonomi. Det är framför allt vår likviditet som vi brottas med.
Vi har en ständig dialog med myndigheter, de bokade banden våra sponsorer och samarbetspartners. Vi kommer att ta beslut så snart vi har rätat ut alla frågetecken och undersökt varje möjlighet. Självklart med säkerhet, respekt och omtanke som allra viktigaste ingrediens.

Var rädda om er, vi hörs snart

Rapport från årsmötet

Årsmötet genomfördes enligt plan söndagen den 29/3. Vi var 12 personer närvarande och sände över Facebook till ett 40 tal medlemmar.
Detta efter ett initiativ från vår Ordförande Ola Söderdahl.

Vi beslutade om att höja avgiften för familjemedlemskap från 250 till 300 kronor. Enskild medlem betalar fortfarande 200 kronor.
Vi avtackade Jutta Wihlborg som valt att avgå, samtidigt som vi hälsade Lotta Bojeby välkommen, som ny ledamot i styrelsen.
Alla medlemmar i styrelsen är nu taggade för att arbeta vidare för en riktigt härlig festival i augusti med ett öga och öra riktat mot utvecklingen av världsläget.

En Corona-grupp är bildad

Med tanke på just det rådande världsläget har styrelsen bildat en arbetsgrupp, som är i full gång med att analysera rådande situation och i möjligaste mån försöka sia om framtiden. Ska det bli en festival också detta orons år eller behöver vi ställa in.

Vi arbetar idag med hypotesen att festivalen ska genomföras. Fram tills dess att Corona-gruppen samlas för nytt möte (om ca 3 veckor) så arbetar vi på bred front med ett antal olika spår och åtgärder för att trygga vår festivals framtid.

Konstnärliga Rådets arbete

”KR” håller en ständig dialog, som är både levande och transparent, med de band som bokats för sommarens festival. Håll utkik på Facebook och Instagram för senaste nytt.

Finanser, sponsorer och bidrag

Vi för diskussioner med alla instanser där vi sökt bidrag för vår verksamhet; Staten, Region Blekinge, Sölvesborgs kommun med flera. Vad händer med bidragen och föreningen vid en eventuell inställd festival? Hur kan vi skapa positiva resultat eller åtminstone minimera skadorna och nackdelarna för festivalen, sponsorer och samarbetspartners och inte minst, de redan hårt drabbade kulturarbetarna och verksamheterna inom besöksnäringen? Så här långt upplever vi att vi möts av en positiv attityd där alla vill göra sitt bästa för att hjälpa till.