Dags att presentera årets storband, som vi varje år vill ha på plats.
1971……….
…alltså för över 50 år sedan, bildades Amiralens Storband som ett resultat av många års storbandsjazz på den berömda spelplatsen Amiralen i Malmö.
Amiralens Storband består idag, liksom under alla tidigare år, av 17 man plus två sångsolister, Rosa Rydberg och Petri Soikkeli och repertoaren är till stor del densamma, inklusive en portion arrangemang signerade Harry Arnold. Fast en hel del nytt har naturligtvis tillkommit också under årens lopp. I den stora lådan med noter ligger numera bortåt sexhundra utmärkta arrangemang, färdiga att dammas av när lusten faller på. Och faktum är att tre medlemmar i dagens upplaga av Amiralens Storband var med redan från början. Från starten för nära nog ett halvt sekel sedan alltså: trumpetaren Bertil Palm, trombonisten Gert Andersson och saxofonisten Sigge Goldman.