UPPLAGT FÖR JAZZMAGI!

Vi är väldigt glada att kunna välkomna jazzvänner och några av våra absoluta publikfavoriter – till världens trevligaste festival på Hällevik – det “lättgillade fiskeläget” som förvandlas till ett sydsvenskt New Orleans under en helg i augusti. Fantastiska Gunhild Carling & Carling Family reser hemåt från USA och återvänder till vår festival, precis som Parisbaserade Mama Shakers – en av fjolårets största publikcharmare. Vi gör nya bekantskaper också – Renaud Crols från Belgien och Blekinges egna Kvarteret för att nämna några. Hällevik Tradjazzfestival 2023 bjuder på musikupplevelser i toppklass och en särdeles uppfriskande mångfald på de jazziga tonerna. Festivalen tjuvstartar med två spelningar på torsdagskvällen, den 10 augusti.

Köp ditt festivalarmband och börja längta! Vi vågar nästan lova att du och ditt gäng kommer att trivas och älska den speciella stämningen som infinner sig i hamnstråket på Hällevik i slutet av vecka 32.

Vilka kommer och spelar?

På årets festival kan du njuta av skön toppklassjazz från följande band:

 • Gunhild Carling & Carling Family
 • The Spirit of New Orleans (Danmark)
 • Paul Harrison (Danmark/UK)
 • Amy Roberts (UK)
 • The Traveling Janes & Ali Affleck (USA)
 • Blekinge Big Band med Joanna Pascale & Vincent Nilsson (Sverige/USA)
 • Papa Piders Jazzband
 • Kvarteret
 • Bromölla Musikskola
 • Riverboat Ramblers (Polen)
 • Mama Shakers (Frankrike)
 • Renaud Crols (Belgien)
 • Fourtunes
 • Spicy Advice Ragtime Band
 • Dragkedjan Jazz Band
 • Örlycke Jazzmen

Plus ytterligare några spontana spelningar och aktiviteter som ännu inte är helt spikade.

Spelschema och presentationer av våra akter publiceras här längre fram. Artisterna presenteras också i våra sociala kanaler – följ oss gärna på Instagram och Facebook så missar du ingenting.

Bra att veta

Sedan förra året krävs det festivalarmband för att uppleva spelningarna på vår festival. Band är alltså obligatoriskt för alla scener*. Du byter ditt digitala kvitto från Nortic mot ett armband i festivalkansliet.

*OBS! Även om du har ett festivalarmband så är du inte garanterad plats på en konsert. Fastän vi har gott om plats så finns det begränsningar i antal åskådare på respektive scen. Alltså är det först till kvarn som gäller.

Priser

Medlem i Jazz i Hällevik: 350 kr (uppge koden som du får via mejl)

Ordinarie/icke medlem: 400 kr

Vi ses på Hällevik i augusti!


Wow vilken härlig festival 2022 det blev!

Det var fantastiskt roligt att få fira festival med er efter två inställda år. Att det åter myllrade av glada människor i hamnen och stråket mellan krogarnas scener. Tonerna flödade från torsdag kväll till söndag lunch. Vädergudarna var goda och Hällevik visade sig från sin allra bästa sida … ljuvligt!

Tack du som kom och njöt för trevliga möten, diggande fötter och klappande händer. Tack sponsorerna för att ni vill vara med och bjuda in till vår tradjazzfest. Och så är det ju några som förtjänar extra stora och många tack för hårt slit inför, under och efter; tack till alla volontärer, tack Facklan fö ert hårda jobb. Tack musiker och ljudtekniker. Tack krogarna: Dagmars där alla artister åt och Hälleviks Havsbad där alla artister som övernattade bodde,Hanöhus Beachbar och Friends & Flavours som stod för servicen i Festivaltältet.

Tack till våra samarbetspartners Sölvesborgs kommun, Region Blekinge och Musik i Blekinge.

Här är en bildkavalkad för dig som vill återuppleva den fina stämningen och de tradjazziga stunderna. På Facebook kan du, när du vill, bläddra dig fram till inläggen från festivaldagarna och njuta också av filmer och ljud. Perfekt som uppmuntran under höstens rusk och mörker.

Jazziga hälsningar!

Ola Söderdahl, Ordförande

Tillsammans håller vi takten – Swisha med jazzen

Titta in på fliken KAMPANJ så får du veta mer om hur du kan hjälpa till, för att vår festival ska kunna överleva på sikt​.

Vi hoppas att du ska hitta all information du söker om festivalen här. Vilka band som kommer, hela spelprogrammet, transporter, boende, service och allt annat du behöver för en lyckad festival. Här hittar du också information om vår förening Jazz i Hällevik som arrangerar festivalen.

Missa inte heller att vi finns på Facebook och Instagram där vi också uppdaterar nyheterna kontinuerligt!

Vill du hjälpa till?

Hällevik Tradjazzfestival drivs av den ideella föreningen Jazz i Hällevik. Vi behöver många som ställer upp som funktionärer före, under och även efter festivaldagarna, fast allra mest under själva festivalen. Det handlar om att vara bandvärd, sälja festivalpass, jobba i jazzbaren, sköta transporter och mycket annat. Som funktionär får man ingenting betalt, men det är ingen tillfällighet att många är det om och om igen, år efter år. Det är helt enkelt väldigt roligt!

Intresserad? Skriv ett mail till: info@jazzen.nu